Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
blogmindenegyben

Slime

Török Laura · 4 hónapja
Amióta bejött a divatba a slime azóta én is megszerettem. Nagyon sok bolti verziót próbáltam, viszont semelyik sem volt olyan jó mint a házilag elkészített. Szóval elmentem egy papír-írószer boltba vettem ragasztót, hazajöttem és el is készítettem.

Ami kell hozzá:
- folyékony ragasztó ( átlátszó vagy fehér )
- borotvahab ( ez kihagyható, de sokkal jobb ha van benne:) )
- borax vagy mosószer ( boraxal még sosem próbáltam, hanem csak mosószerrel )

Elkészítés: a folyékony ragasztót öntsük bele egy kis tálba, majd keverjük hozzá a borotvahabot. Ha szeretnél akkor ezután azt a lépést is megteheted hogy raksz bele valamilyen színezéket ( tempera festék, ételszínezék ) És ha még színesebbre szeretnéd a slimeodat akkor rakhatsz bele csillámport vagy más ehhez hasonló dolgot. Ha esetleg akarsz még bele egy kis illatot akkor a parfümödből rakhatsz bele:) ) Ha ezeket alaposan elkeverted akkor ezután rakhatod bele az aktivátort . ( nekem jelenleg az aktivátor a TOMI mosószer ) Amit tudni kell hogy ehhez a recepthez nem adok meg különböző mennyiségeket. Azt azért elmondom hogy a ragasztó és a borotvahab ugyan annyi mennyiségű legyen. Abból hogy mennyi csillámport, színezéket raksz bele azt te döntöd el. Az aktivátorból annyit rakj bele amennyit te jónak látod, ameddig nem áll össze. Ahogy az előbb említettem én a TOMI mosószert használtam. Nekem nagyon bevált slime készítéshez szóval nektek is bátran ajánlom.  A tárolásához bármilyen műanyag, vagy esetleg sima üveget ajánlok. Amit észrevettem hogy a házi készítésű slimeok sokkal tovább maradnak meg, tehát nem olyan gyorsan száradnak be, mint például a bolti verziók.

Remélem tudtam nektek segíteni hogy hogyan csináljatok slimeot. Engedjétek szabadra a fantáziátokat, alkossatok. 

Legyen csodaszép napotok.

By: Török Laura
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Aigisz · 4 hónapja
Ez amúgy mire jó?
Török Laura
Sziasztok. Ezt a blogot azért hoztam létre hogy elmondjam, kinyilatkozzam egy-egy témáról a véleményem.Nagyon sok mindenről befogok számolni, nagyon sok téma lesz.És aki te most olvasod ezt tuti biztosra vedd hogy te is találni fogsz magadnak egy témát amit szívesen fogsz majd olvasni:) Változatos, színes,érdekes oldal lesz. Ajánlom figyelmedbe:) Kezdés: 2018.03.27