Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
blogmindenegyben

Húsvéti sütik

Török Laura · 2 hónapja
Arra gondoltam mivel pár nap és itt van a húsvét hozok nektek 2 receptet ami isteni finom. Ha finom süteményekkel szeretnétek várni a locsolókat akkor ezeket a süteményeket nagyon ajánlom.

1. RÉPATORTA KRÉMES TÖLTELÉKKEL

HOZZÁVALÓK:

 A TORTÁHOZ:
10 dkg dió (+ a szóráshoz)
4 db tojás
2 tk sütőpor
35 dkg sárgarépa
14 dkg liszt
14 dkg rétesliszt
1,5 dl napraforgóolaj
30 dkg barna cukor
2 tk vaníliás cukor
1 tk fahéj
1 csipetnyi só
vaj

A KRÉMHEZ:
5 dkg vaj
25 dkg krémsajt
1 rúd vanília (kikapart belseje)
1 db citrom héja
20 dkg porcukor

ELKÉSZÍTÉS:
A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd amikor már kellően illatozik, deszkára halmozzuk, és durvára vágjuk. A megpucolt répát lereszeljük. Egy mély tálba öntjük a liszteket, hozzákeverjük a sütőport, a fahéjat és a sót.


Habosra verjük a tojásokat, a cukrot, és a vaníliás cukrot, majd hozzákeverjük az olajat. Hozzáöntjük a lisztes keveréket, és alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett sárgarépát és a diót. Alaposan összeforgatjuk, majd kivajazott tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A tortát kihűtjük, majd hosszában félbevágjuk.



A nem túl hideg vajat a krémsajttal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét, a citromhéjat és a porcukrot. Alaposan elkeverjük, majd megkenjük a krémmel a torta alsó részét. Rátesszük a tetejét, és körbekenjük a maradék krémmel, és néhány órára a hűtőben tesszük. Dióval megszórva kínáljuk.



2. TEJSZÍNKRÉMES-NARANCSOS CSOKIKOCKA

HOZZÁVALÓK:
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
6 ek langyos víz
3 ek keserű holland kakaópor
1 csomag sütőpor
1 db narancs ( reszelt héja )
2 ek narancslé

A TEJSZÍNKRÉMHEZ:
5 dl tejszín
1 csomag zselatinfix
1 db narancs ( reszelt héja )
1 ek porcukor

A CSOKIKRÉMHEZ:
15 dkg csokoládé jóminőségű
10 dkg margarin
1 dl tejszín

A BEVONATHOZ:
10 dkg ét tortabevonómassza
2 ek olaj

ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, aztán apránként hozzáadjuk a vizet és a narancs levét.

A tojások fehérjét felverjük. A liszthez keverjük a sütőport, és a kakaóport. A sárgájájához adagoljuk a fehérjét, és a kakaós lisztet folyamatosan hozzászitáljuk. Mindezt óvatosan keverjük ne törjük össze a tésztát.

Ha egyenletesen elkevertük, akkor egy sütőlemezt kibélelünk papírral, vagy szilikon lappal, és elkenjük rajta a piskótának való masszát.200 fokon előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűlt kettévágjuk.Az egyik lapot egy akkora tepsibe helyezzük, mint a mérete.A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, a tejszínt hozzáöntjük, és elkeverjük. Ha felolvadt az egész, a margarint belerakjuk. A hűtőbe tesszük. Amikor megköt, akkor egy robotgéppel kihabosítjuk.

A tejszínt a cukorral felverjük, és a zselatinfixxel és narancshéjjal elkeverjük. A piskótalapra kenjük a tejszínkrém felét, majd erre kerül a kihabosított csokikrém. Erre kerül a másik adag tejszínkrém, és befedjük a másik piskóta lappal. Lenyomkodjuk, és hűtőbe tesszük dermedni.


Gőz felett az étcsokit megolvasztjuk, a kevés olajjal. A lap tetejére elkenjük, és visszatesszük a hűtőbe. Vízbe mártott késsel szeleteljük a megfelelő dermedés után kockákra. Hagyjunk maradéknak csokikrémet, és akkor egy csillagcsöves zsákból díszíthetjük fel a tetejét a kockáknak.

Legyen csodaszép napotok.

By: Török Laura


Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Török Laura
Sziasztok. Ezt a blogot azért hoztam létre hogy elmondjam, kinyilatkozzam egy-egy témáról a véleményem.Nagyon sok mindenről befogok számolni, nagyon sok téma lesz.És aki te most olvasod ezt tuti biztosra vedd hogy te is találni fogsz magadnak egy témát amit szívesen fogsz majd olvasni:) Változatos, színes,érdekes oldal lesz. Ajánlom figyelmedbe:) Kezdés: 2018.03.27